FAQ

11/4/2013

5 Reacties

 
PictureLaatste keer een blog schrijven.
Vandaag is de allerlaatste dag van onze reis. Morgen zitten we in het vliegtuig terug naar Nederland. Voor alle mensen die ons gevolgd hebben, hebben we hieronder alvast wat Q&A's op een rijtje gezet van vragen die ons het meest gesteld (gaan) worden:

1. Wat was het meest bijzondere?
We hebben vooral genoten van het samen op reis zijn. Het fietsende leven is heel stressloos. Elke dag in beweging. En nergens hebben we ons onveilig of ongewenst gevoeld. Integendeel, we hebben versteld gestaan van de goedheid en gastvrijheid die we onderweg hebben mogen ontvangen. Het geeft een fantastisch gevoel als mensen heel enthousiast reageren op onze reis. Dat zal dus nog even slikken worden in Nederland, waar we weer in het straatbeeld passen als we gaan fietsen.

2. Wat was het leukste land?
Oh jee, moeten we echt een keuze maken? Dat gaan we heel politiek correct niet doen. We hebben overal genoten. Het land waar het in elk geval het beste gaat is toch wel Nederland gebleken: daar maken ze zich alleen maar druk over het koningslied en zwarte pieten!

3. En hebben jullie veel pech op de fiets gehad?
Judith heeft helemaal géén pech gehad, Gerard een paar lekke banden en dat was het eigenlijk wel. De kwaliteit van Iraanse buitenbanden is trouwens best goed, sinds die band erop ligt, heeft Gerard geen lekke band meer gehad. Dus voor iedereen die - door ons geïnspireerd? - ook wil gaan fietsen, hebben we nog wel wat goede materiaaltips.

4. Wat was het zwaarst?

Gerard was het zwaarst, maar werd tijdens de reis steeds lichter...

5. Hebben jullie vaak ruzie gehad?

Welnee, alhoewel... Juud is wat prikkelbaar als ze niet genoeg gegeten heeft en Gerard is 's ochtends wat minder aanspreekbaar. Maar daar konden we tijdens het avondeten dan weer smakelijk om lachen.

6. Zeker wel wennen terug in Nederland?
We vrezen dat het verrassend makkelijk zal zijn om onze draai weer te vinden. Het zal vooral wennen zijn voor onze familie en vrienden, die 7 fotoboeken voorgeschoteld krijgen... En we gaan natuurlijk het bloggen missen!

(FAQ = Frequently Asked Questions)

Picture
Goodbye Uzbekistan!